Management Buy Out (MBO)

Verkoop aan je medewerker: soms is de oplossing dichtbij als je je bedrijf wilt verkopen. Eén van de medewerkers of meerdere medewerkers willen het bedrijf overnemen. In jargon noemen we de overname door personeel ook wel een management buy out (MBO), al gaat het niet persé om het management. Er lijken veel voordelen te kleven aan een overname door het personeel, maar voor beide partijen zijn er een aantal punten waar op gelet moet worden.

MBO: begin alleen als het kan lukken

Ten eerste wil je zeker weten dat de overname kan slagen voordat de gesprekken beginnen. Want als de medewerkers belangrijk zijn voor de onderneming, wil je niet dat ze opstappen als het proces niet goed verloopt. Dit heeft dan teveel negatieve impact op je onderneming. Daarmee is voorbereiding door de ondernemer is heel belangrijk. Niet alleen het inschatten van de wensen en mogelijkheden van de medewerker, maar ook de waardebepaling bedrijf en de financieringsmogelijkheden moeten vooraf duidelijk zijn.

Maar ook de medewerker moet zich goed kunnen voorbereiden. Van te voren moet je als medewerker kijken of je de financiering rond kunt krijgen, of je de verantwoordelijkheid aandurft en of je thuisfront het er ook mee eens is. Bij iedere overname moet een partij eigen geld meebrengen. Dit hoeft niet altijd veel te zijn, maar genoeg om pijn te doen als het misgaat. Skin in the game wordt dit wel genoemd. Dus weet van te voren wat je hebt en hoever je wilt gaan, voordat je bij de eigenaar laat weten dat je interesse hebt. Want als het niets wordt, wil je niet dat de werkverhouding wordt verstoord.

Neem vrijblijvend contact op

Bedrijf verkopen aan medewerker: altijd in goede sfeer

De ondernemer en de medewerker kennen elkaar al langer, werken samen en kennen elkaar eventueel privé. Het effect hiervan is dat de onderhandelingen in een goede sfeer moeten verlopen, omdat het anders makkelijk uit de hand kan lopen. Wanneer de emoties de overhand krijgen in onderhandelingen, kunnen vervelende situaties ontstaan. Medewerkers die dreigen met ontslag of ondernemers die gebruik maken van de kennis die ze over de medewerker hebben. En afhankelijk van de overname vorm komt het regelmatig voor dat ondernemer en medewerker nog langer met elkaar verder moeten. De emoties moeten de onderhandelingen niet kunnen vertroebelen.

Zorg dat daarom een adviseur wordt ingeschakeld bij de gesprekken. Hierdoor blijft de verstandhouding tussen de partijen goed en zakelijk en wordt het proces niet door emoties overheerst en voorkom je verstoring van de relatie.

Maak een afspraak

Bedrijfsovername advies door N4MB3RS

Wat kun je van N4MB3RS verwachten bij de verkoop van je bedrijf aan je personeel?

  • De waardebepaling van het bedrijf
  • Inventarisatie van de mogelijke overdrachtsvarianten
  • Advies over de mogelijke financieringsvormen en fiscale consequenties
  • (Begeleiden van) de besprekingen en onderhandelingen
  • Aantrekken (externe) financiering
  • Juridische structuur en contractdocumentatie

N4MB3RS ondersteunt, adviseert en ontzorgd bij iedere stap in het proces. Wij zorgen voor een zorgvuldige voorbereiding  waardoor er een uitstekende kans van slagen bestaat. Ons doel is om de beste deal voor alle partijen te realiseren.

Ik wil vrijblijvend advies